نوین ایلیا ارائه دهنده قطعات پردازش تصویر و سنسوپارت، تجهیزات صنعتی، دوربین پلاک خوان، تشخیص رنگ و ….و آماده همکاری و فروش می باشد. همچنین اگر شما در زمینه اجرای پروژه های خصوصی بینایی ماشین و پردازش تصویر نیاز به مشاوره و یا ساخت دستگاه داشتید با ما تماس بگیرید. نوین ایلیا همراه با تیم حرفه‌ای و دانش بنیان قادر به احرای تمامی پروژه های شما در زمینه بینایی ماشین و پردازش تصویر است.

آیا تا‌به‌حال با دوربین صنعتی کار کرده و یا آن‌ها را از نزدیک دیده‌اید؟ دوربین‌های صنعتی می‌تواند بخش مهمی از کار بسیاری از صنایع باشند و انتخاب آن اهمیت زیادی دارد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با همه جوانب آن و این‌که دوربین صنعتی چیست، آشنا کنیم. اگر دوست دارید درباره دوربین‌های صنعتی هوشمند و قیمت آن هم اطلاعاتی داشته باشید، حتماً با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

دوربین صنعتی چیست؟


دوربین صنعتی در‌ واقع دوربینی است که با شرایط سخت‌ کاری در صنعت تطبیق داده شده است. از‌ جمله شرایط ویژه در صنعت می‌توان به دما و فشار بالا و ارتعاشات اشاره کرد. معمولاً از این دوربین‌ها برای کنترل چرخه تولید، دنبال‌ کردن قطعات و محصولات روی نقاله‌ها، تشخیص و مشاهده قطعات بسیار کوچک و غیره استفاده می‌شود. تمایز دوربین‌‌های صنعتی نسبت به دوربین‌‌های معمولی را می‌توان در قابل‌ اعتماد بودن آن‌ها، دقت و اصول عملکرد این دوربین‌ها دانست.

امروزه از دوربین‌‌های صنعتی در صنایع مختلف، به‌ویژه در بخش نظارت بر تولید استفاده می‌شود. دوربین‌های صنعتی عموماً از دوربین‌های دیجیتال بسیار مقاوم‌تر و با دوام‌تر هستند. تفاوت دیگری که در دوربین‌های صنعتی با سایر دوربین‌های معمولی قابل‌ ذکر است، کیفیت است. دوربین‌ صنعتی به‌ مراتب کیفیت بسیار بالاتری دارد زیرا تصاویر این نوع دوربین به‌ صورت تخصصی بررسی می‌شوند. اجزای دوربین‌های دیجیتال مانند شاتر و فلاش در دوربین‌های صنعتی یافت نمی‌شوند.

دوربین صنعتی چیست
دوربین صنعتی چیست

این نوع دوربین‌ها به‌ وسیله یک کابل رابط به رایانه متصل شده و به‌ وسیله یک نرم‌افزار در رایانه دوربین مدیریت می‌شود. در نهایت دوربین از بخش‌های هدف فیلم‌برداری و عکاسی می‌کند. در واقع هدف دوربین‌های صنعتی تبدیل سیگنال‌های نوری به سیگنال‌های الکتریکی تا حد ممکن دقیق است. این فرایند منجر به ایجاد یک تصویر دیجیتالی می‌شود. یکی از مواردی هم که درباره دوربین‌های صنعتی باید در نظر گرفت، قیمت آن است که در ادامه درباره آن صحبت خواهیم کرد.

دوربین صنعتی و تفاوت آن با دوربین مداربسته


از تفاوت‌ دوربین صنعتی با دوربین مدار بسته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دوربین صنعتی به منظور تشخیص و رصد کردن محصولات مختلف صنعتی در صنایع و کارخانجات تولیدی کاربرد داشته اما دوربین مداربسته برای تشخیص وقایع و اتفاقات پیرامون یک محیط کاربرد دارد.
  • از دوربین مدار بسته یا به اصطلاح cctv برای جلوگیری از سرقت‌های احتمالی و بعد امنیتی هر مکانی استفاده می‌شود، اما از دوربین‌های صنعتی در حیطه کار استفاده می‌شود.
  • دوربین مدار بسته در هر مکانی ممکن است نصب شود و در بسیاری از فروشگاه‌ها، خانه‌های مسکونی، اماکن تفریحی و تمامی سازمان‌ها و ادارات و نیز کارخانجات استفاده می‌گردد. اما از دوربین‌های صنعتی فقط در بررسی بعد عیب یابی ماشین، تفکیک محصولات و در کل در نظارت‌های تولیدی و کارخانه‌ای استفاده می‌شود.
  • کارایی دوربین‌های صنعتی بسیار دقیق‌تر و جزئی‌تر بوده و دید این دوربین‌ها با استفاده از هوش مصنوعی طراحی و برنامه نویسی شده است. اما دوربین‌های مدار بسته فقط قادر به دریافت تصویر و در برخی مواقع ذخیره آن هستند و نمی‌توانند تجزیه و تحلیل انجام دهند.
دوربین صنعتی
دوربین صنعتی

ارتباط از طریق IO-Link 1.1 امکان پارامترسازی دوربین صنعتی و حسگرها را به صورت جداگانه و آموزش عملکردهای هوشمند فراهم می‌کند. با این توابع، انطباق بهینه با الزامات برنامه توسط دوربین‌های صنعتی به دست می‌آید. این حالت قبلا فقط با هزینه‌های بسیار بالاتر امکان‌پذیر بود.

داده‌های تشخیصی دوربین‌های صنعتی به همراه حسگرهایی مانند چرخه‌های سوئیچینگ، دمای سنسور را می‌توانند به راحتی بخوانند. این به طور قابل توجهی زمینه کاربردها و همچنین قابلیت اطمینان دوربین سنسوردار را افزایش می‌دهد.

دوربین‌های صنعتی در رباتیک، مونتاژ و جابجایی و اتوماسیون کارخانه یا مهندسی مکانیک به همراه حسگرهای القایی SensoPart قابل اعتماد هستند. این نوع حسگرها و دوربین صنعتی نیازی به تعمیر و نگهداری ندارند و به لطف محفظه‌ها و اندازه‌های متعدد موجود، کاربرد همه جانبه‌ای را ارائه می‌دهند.

ارائه انواع دوربین‌های صنعتی پیشرفته به همراه سنسورهای مورد نیاز و حسگرهای آن در این مجموعه به صورت مستقیم به فروش می‌رسد.

دوربین صنعتی و پردازش تصویر


همان‌گونه که یک بازرس کیفی پس از دیدن یک محصول و اندازه‌گیری‌های خاص پی به کیفیت آن می‌برد، با تصویربرداری دیجیتال با استفاده از دوربین پردازش تصویر از یک محصول و اجرای الگوریتم‌هایی خاص بر روی دیتای تصویر، می‌توان ویژگی‌هایی از تصویر را استخراج کرد. این ویژگی‌ها که از دوربین پردازش تصویر به دست می‌آیند، سبب درک و بازیابی اطلاعات کیفی و کمی محصول شده و این امر خود سبب افزایش سرعت و کیفیت تولید می‌شود. این فرایند نیازمند فناوری پردازش تصویر است.

هر تصویر، پیش از پردازش نیازمند بهبود کیفیت در راستای پردازش موردنظر است. به طور مثال برای پردازش تصویر یک پیچ به‌منظور استخراج ابعاد و یا عیب‌یابی، رنگ پیچ به کار نمی‌آید بلکه این میزان کنتراست قطعه با روشنایی صفحه زیرین آن است که تصویر را برای پردازش آماده می‌کند. در نتیجه می‌توان بدون تغییر در فضای رنگ، تصویر را به مد خاکستری انتقال داد.

فیلترها، الگوریتم‌ها و تکنیک‌های بسیاری در پردازش تصاویر استفاده می‌شوند که در صورت ترکیب آن‌ها با توالی مناسب، می‌توان قابلیت درک تصاویر را برای ماشین بیشتر کرده و اطلاعات دقیق‌تری از آن‌ها به دست آورد. حال که با دوربین‌صنعتی چیست، آشنا شده‌اید، می‌توانیم در ادامه درباره ارتباط آن‌ها با بینایی ماشین هم‌صحبت کنیم.

دوربین صنعتی و بینایی ماشین


یکی از راحت‌ترین راه‌ها برای فهمیدن مفهوم سامانه بینایی ماشین در نظر گرفتن آن به‌عنوان “چشم” ماشین است. سامانه از داده‌های دیجیتال دوربین‌ صنعتی برای تصمیم‌گیری استفاده می‌کند. صنایع از سامانه‌های بینایی ماشین در گستره وسیعی برای بهبود کیفیت، بهره‌وری و عملیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بعضی از تولیدکنندگان جهانی از سامانه‌های بینایی ماشین از سال ۱۹۵۰ استفاده کرده‌اند. اما این فناوری به طور واقعی در سال‌های ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ گسترش یافت.

دوربین صنعتی و بینایی ماشین
دوربین صنعتی و بینایی ماشین

بدون در نظر گرفتن کاربرد صنعتی و یا غیر صنعتی، مجموعه‌ای از نرم‌افزار و سخت‌افزار با یکدیگر کار می‌کنند تا اجرای سامانه‌های بینایی ماشین را ممکن سازند. کارکرد معمول سامانه بینایی ماشین در عمل عبارت است از: فرایند زمانی شروع می‌شود که سنسور حضور محصول را تشخیص می‌دهد. سنسور صنعتی، منبع نور را به‌منظور روشن‌کردن منطقه و دوربین صنعتی را برای اخذ تصویر از محصول یا قسمتی از محصول تحریک می‌کند.

فریم گربر (دستگاه مبدل دیجیتال) تصویر دوربین‌های صنعتی را به خروجی دیجیتال قابل‌ فهم برای رایانه تبدیل می‌کند. فایل دیجیتال بر روی رایانه دریافت می‌گردد؛ سپس می‌تواند مورد تجزیه‌ و تحلیل توسط نرم‌افزار سامانه قرار بگیرد. نرم‌افزار، فایل را طبق مناطق از پیش تعریف‌شده مورد بررسی قرار می‌دهد تا عیوب را تشخیص دهد. اگر عیبی تشخیص داده شود؛ محصول مردود اعلام خواهد شد.

انواع دوربین‌ های صنعتی


انواع و طراحی دوربین‌های صنعتی متناسب با زمینه کاربرد و وظایف آ‌ن‌ها می‌تواند متفاوت باشد. در ادامه درباره تعدادی از انواع این دوربین‌‌ها و حوزه‌های فعالیت آن‌ها مطالبی را بیان می‌کنیم تا شما با آن‌ها آشنایی بیشتری داشته باشید.

دوربین صنعتی و انواع آن
دوربین صنعتی و انواع آن

دوربین‌ها و سنسور‌های هوشمند

دوربین صنعتی هوشمند راه‌حل مناسبی است که سنسور‌ها و سیستم ورودی و خروجی را به هم متصل می‌کند. معمولاً محیط کاربری آسانی برای این دوربین‌‌ها وجود دارد که کاربران به‌آسانی می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

دوربین صنعتی و سنسور هوشمند
دوربین صنعتی و سنسور هوشمند

دوربین‌های اسکن ناحیه‌ای

معمولاً این دوربین‌های صنعتی تصاویر دو‌بعدی را برای پردازش ثبت می‌کند. از این دوربین در تشخیص، اندازه‌گیری و غیره استفاده می‌شود.

دوربین صنعتی و اسکن ناحیه
دوربین صنعتی و اسکن ناحیه

دوربین‌های اسکن خطی

تصاویر این نوع دوربین‌‌های صنعتی شامل یک یا دو خط از پیکسل از اطلاعات ثبت‌شده است. این دوربین ظرفیت بالایی را برای خواندن پیکسل‌های بالا دارد و برای خط زیر ناحیه بازرسی را هم اسکن می‌کند.

دوربین صنعتی و اسکن خطی
دوربین صنعتی و اسکن خطی

دوربین‌ها با سنسورهای التراسونیک معمولی

دوربین‌های دارای سنسورهای التراسونیک ممکن است جایگزین مفیدی برای دید ماشین باشند. این دوربین صنعتی با سنسورهای نوری در برابر محدودیت‌های فیزیکی خود قرار می‌گیرند.

این امر برای مثال برای اجسامی با سطوح ناهموار یا در شرایط محیطی دشوار، یا با رسانه‌های بسیار شفاف و همچنین سطوح مایع متحرک و با بازتاب زیاد اعمال می‌شوند.

انواع دوربین صنعتی
انواع دوربین صنعتی

از‌ جمله سایر انواع دوربین صنعتی می‌توان به دوربین‌های سه‌بعدی، دوربین‌های دمایی، دوربین‌های شبکه هم اشاره کرد.

دوربین صنعتی یادگیری عمیق هوشمند

این نوع دوربین صنعتی عمدتاً برای کاربران نهایی طراحی شده است که تجربه کمی در برنامه‌نویسی یا پردازش تصویر دارند یا اصلاً تجربه ندارند.

دوربین آموزش عمیق هوشمند (Vision Cam AI.go) با همکاری بین IMAGO Technologies GmbH و Oròbix امکان پذیر شده است.

این دستگاه برای دسته بندی اشیاء در دو تا پنج کلاس طراحی شده است و تمام ویژگی‌های مورد نیاز برای اجرای آسان و سریع راه حل‌های پردازش تصویر مبتنی بر یادگیری عمیق را دارد.

بدون نیاز به برنامه‌نویسی و پشتیبانی از رابط کاربری گرافیکی وب، کاربران می‌توانند Vision Cam AI.go را با مجموعه‌ای از تصاویر به دوربین صنعتی آموزش دهند. پس از آن، دوربین هوشمند هوش مصنوعی تصاویر جدید را به طور کامل یاد می‌گیرد. برای این کار به رایانه‌های گرافیکی نیاز نیست و داده‌های حساس به فضای ابری منتقل می‌شوند. در عرض چند دقیقه، سیستم آماده استفاده به عنوان یک سیستم بازرسی کاملاً کاربردی است.

طیف محصولات سه بعدی شامل دوربین های استریو

Basler AG یک سری دوربین‌های صنعتی استریو را به مجموعه محصولات تصویربرداری سه بعدی خود اضافه کرده است که ربات‌های مجهز به دوربین‌های استریو Basler می توانند محیط اطراف خود را در زمان واقعی درک کنند.

این پنج مدل در فواصل اصلی 65 میلی متر و 160 میلی متر، هر کدام در نسخه‌های تک رنگ و چند رنگی موجود هستند.
هر نوع دوربین صنعتی مجهز به یک بسته نرم‌افزاری ماژولار از پیش نصب ‌شده برای کاربردهای رباتیک معمولی مانند تشخیص اشیا یا جمع‌آوری زباله هستند.

خرید دوربین صنعتی
خرید دوربین صنعتی

ایده پشت پرده دوربین صنعتی استریو مبتنی بر یک راه حل بینایی کامپیوتری افزونه وار و بازی است که به تجربه و تخصص در بینایی ماشین نیاز ندارد. به لطف پردازش داخلی، دوربین‌ها می توانند مستقیماً بدون رایانه خارجی یکپارچه عمل کنند.

بسته نرم افزاری که قبلاً روی دوربین‌های صنعتی نصب شده است شامل شش ماژول است. این ماژول‌ها با برنامه‌های مختلف رباتیک سازگار شده‌ اند و می‌توانند به صورت جداگانه انتخاب شوند.

شرکت صنعتی نوین ایلیا نمایندگی رسمی باسلر و سنسوپارت در ایران آمادگی تامین انواع دوربین مختص صنایع مختلف را داشته و متقاضیان می‌توانند برای خرید دوربین صنعتی و دریافت مشاوره رایگان با شماره تماس‌های موجود در سایت تماس حاصل نمایند.

کاربرد دوربین‌ های صنعتی


همان‌طور که گفته شد دوربین‌های صنعتی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند که کنترل کیفیت نیز یکی از زمینه‌های مهم در تولید است که به‌ شدت به پردازش تصویر صنعتی متکی است. از جمله صنایع مهمی که دوربین صنعتی در آن استفاده می‌شود، شیشه‌های دارو و قرص است که تولید این شیشه‌ها حساسیت خاص خود را دارند.

اندازه‌گیری ابعادی قطعات و کالیبراسیون، دسته‌بندی محصولات کاشی و سرامیک بر اساس طرح و رنگ، سورتینگ میوه و سبزی، بازرسی کیفی کاغذ و کارتن، بازرسی قطعات استهلاکی هواپیما، اندازه‌گیری و کنترل جا‌به‌جایی رجیسترهای چاپ رول، بازرسی چوب و آهن، سورتینگ تایر بر اساس طرح و ابعاد، سورتینگ و دسته‌بندی آجر و سفال، بار‌کد‌خوانی و کنترل اصالت کالا و تفکیک اتوماتیک و … از دیگر کاربرد‌های انواع دوربین‌صنعتی است.

دوربین صنعتی و کاربرد آن
دوربین صنعتی و کاربرد آن

بهترین دوربین‌ های صنعتی بازار


از بهترین و خوش‌نام‌ترین برندهای دوربین‌های صنعتی می‌توان به باسلر و سنسوپارت اشاره کرد. شرکت باسلر فعالیت خود در حوزه دوربین‌های صنعتی را سال 1988 آغاز کرد. شرکت باسلر انتخاب‌های متنوعی از دوربین‌های صنعتی در 4 دسته اصلی دوربین‌های اسکن منطقه، اسکن خطی، دوربین‌های سه‌بعدی و دوربین‌های تحت شبکه پیشروی شما قرار می‌دهد.

دوربین صنعتی در بازار
دوربین صنعتی در بازار

برند با کیفیت دیگری در حوزه دوربین‌های صنعتی سنسوپارت است. دوربین‌های سنسوپارت تلفیقی از سخت افزار‌های باکیفیت و نرم‌افزارهایی با قابلیت ارتقا هستند. تفاوت دوربین‌های سنسوپارت تنوع بسیار بالای حسگر‌های بینایی است. از ویژگی‌های اصلی این دوربین‌های این برند انعطاف‌پذیری است. در ادامه دو مورد از کاربرد دوربین‌ها را توضیح خواهیم داد.

  • دوربین‌های اتوماسیون و رباتیک: این دوربین صنعتی برای کاربرد‌های اتوماسیون و رباتیک استفاده می‌شوند. معمولاً این دسته به رزولوشن بالا نیاز دارند. همچنین دوربین‌های دسته اتوماسیون باید قابلیت ارسال اطلاعات با سرعت بالا را برای سیستم‌های کنترل داشته باشند.
  • دوربین‌ های مناسب در تولید: در نقاله‌ها، دوربین صنعتی توانسته جایگزین مناسبی برای سنسور‌ها باشد. دقت و سرعت انتقال بالا از‌جمله مواردی است که این نوع دوربین صنعتی باید از آن بهره برده باشد.

قیمت دوربین صنعتی


دوربین‌های صنعتی بسته به این‌که در چه صنایعی مورد استفاده قرار می‌گیرد، قیمت‌های متفاوتی دارد. پارامتر‌های زیادی در قیمت دوربین‌ صنعتی دخیل هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به‌ وضوح تصاویر، سنسور‌های دوربین، شاتر، رنگ تصویر، کابل، لنز و غیره اشاره کرد. قبل از خرید حتماً در خصوص کنترل رنگ، ابعاد برداری، کنترل سطح و به‌طور کلی پردازش تصویر حتماً تحقیق کنید و انواع مختلف دوربین‌های مورد نظرتان را مقایسه کنید تا بهترین انتخاب را انجام دهید.

دوربین صنعتی و قیمت آن
دوربین صنعتی و قیمت آن

سوالات متداول


مهم‌ترین تمایز بین دوربین صنعتی و معمولی چیست؟

مهم‌ترین تمایز شامل قابل اعتماد بودن، دقت و اصول عملکرد دوربین‌های صنعتی است. همچنین دوربین صنعتی دارای کیفیت، مقاومت و دوام بالایی می‌باشد.

انواع دوربین‌های صنعتی مورد استفاده در صنایع مختلف کدام هستند؟

اسکن ناحیه‌ای، اسکن خطی و دوربین‌ با سنسورهای التراسونیک معمولی

دوربین‌های صنعتی در چه مواردی کاربرد دارند؟

  • اندازه‌گیری ابعادی قطعات و کالیبراسیون
  • دسته‌بندی محصولات کاشی و سرامیک بر اساس طرح و رنگ
  • سورتینگ میوه، سبزی، تایر و آجر
  • بازرسی کیفی کاغذ، کارتن، چوب و آهن
  • بار‌کد‌خوانی و کنترل اصالت کالا و تفکیک اتوماتیک

بهترین برندهای دوربین صنعتی در بازار چیست؟

بهترین برند، باسلر و سنسوپارت هستند که توسط شرکت نوین ایلیا صنعت نماینده برتر این دو برند در ایران به شما مشتریان عزیز عرضه می گردد.

در این مطلب سعی کردیم تا توضیح کاملی را درباره دوربین صنعتی و انواع و کاربردهای آن، ارائه کنیم. شما همچنین می‌توانید مطالب ما در شبکه‌های اجتماعی همچون اینستاگرام، آپارات و لینکدین مطالعه نمایید. در صورت داشتن سوالات و پیشنهادات و نظرات خود را در دیدگاه  پایین صفحه اعلام کنید. در سریع‌ترین فرصت پاسخ‌گوی شما هستیم.